Geschiedenis

Wat Pho is een tempel in Bangkok deze werd voor scholing in traditionele Thaise medicijnen. Tijdens de restauratie door Rama III zijn er platen met daarin medische inscripties rondom de tempel geplaatst terwijl gelijktijdig in 1962 de school voor tradionele Thaise medicijnen en massages is opgericht.

Het Wat Pho complex bestaat uit twee ommuurde gebouwen die in oost-westelijke richting gescheiden worden door Soi Chetuphon. De liggende Buddha en de massageschool liggen in het noordelijke gedeelte en het Buddhistische klooster met woningen en een school bevinden zich in het zuidelijke gedeelte.


Een echte Traditionele Tha´se Massage is geen soft, body-to-body massage, zoals in de media voorgesteld! Deze massage is in essentie kneden, walsen, stretchen van elke centimeter van het lichaam. Ze is zowel relaxerend als therapeutisch en opgeleide masseurs(ses) hebben geleerd om als onderdeel daarvan ook hun handen, voeten, knieŰn en ellebogen te gebruiken.

De Tha´se Massage is meer dan 2500 jaar geleden ge´ntroduceerd in Thailand door de Indische Wijze en geleerde Dr Shivago - een tijdgenoot van Boedha. Vandaar de enigszins gelijklopende Ayurvedisch en Boedhistische traditie. Deze medische en spirituele geneeswijze werd vroeger alleen door monnikken uitgeoefend in de "Wats" (kloosters en tempels).

Deze zeer specifieke massage kent zo'n 150 bewegingen en posities uitgevoerd op de "Sen-lijnen" en gebeurt op de grond, bovenop de kleren. Deze "full-body" massage wordt ook wel "yoga voor luie mensen" genoemd omdat er verschillende yoga-posities in voorkomen en jijzelf niets hoeft te doen - gewoon ondergaan! De stevige aanpak wordt niet als pijnlijk ervaren maar deugdoend!

Je wordt tijdens zo'n behandelijk zo ontspannen dat je geest wegzinkt in een soort trance! Je lichaam wordt als 't ware geopend, blokkades lossen op, je spieren worden soepel en een warme bloedstroom doorvloeit je. Wanneer je rechtstaat nadien, ben je effectief een paar centimeters groter geworden! Je lichaam en geest voelen in complete harmonie, je houding is gecorrigeerd en je geest staat vlijmscherp!


Wat Pho