Hotstone Massage 60 minuten

Een Hot Stone massage heeft als doel om je weer krachtig terug te brengen in je lichaam. Dit is vooral prettig als je veel in je hoofd zit en het contact met je lichaam bent kwijtgeraakt. Na de massage ben je lekker warm van binnen. Je ervaart een diepe ontspanning en innerlijke rust.

Deze massage is een combinatie van aroma therapie en hotstonemassage. De verschillende lichaamsdelen worden eerst 'wakker gemaakt' en gemasseerd met een heerlijk geurende olie, daarna met warme lavastenen die op het   lichaam worden gelegd.en ieder spier wordt gemasseerd met lavastenen.

De warmte van de stenen dringt tot diep in de spieren door zodat de energie in het lichaam beter kan gaan doorstromen. Zo wordt het hele lichaam lekker warm en ontstaat er een diepe ontspanning.

De werking van de warme stenen is ontgiftend, afvoerend, pijnverlichtend, en neemt stress weg. Door het hoge ijzergehalte hebben de stenen een sterke magnetische kracht die vernieuwde energie geeft aan het lichaam.

Hot Stone Massage is een relatief nieuwe vorm van massage in Europa, terwijl het in principe al eeuwen oud is. In Engeland gebruikten ze eeuwen geleden de "Holdstones". In AziŽ en India waren de stenen de voorlopers van de acupunctuur-naalden. In Amerika wordt het al eeuwenlang door de Indianen gedaan en ook Japan heeft zijn eigen vorm.

In 1993 werd Hot Stone Massage in de Verenigde Staten door Mary Nelson "herontdekt". Haar La Stone-therapie maakt gebruik van basaltstenen, die zijn ontstaan door de lava van vulkanen, die afgekoeld eeuwenlang in rivierbeddingen hebben gelegen en daarom mooie ronde vormen hebben gekregen.

Aan de oostkant van de Verenigde Staten werkt Carollanne Crichton met stenen uit de zee en zij noemt haar massage Healing Stone Massage.
Het enige verschil dat beide hebben op therapeutisch vlak, is dat de basaltstenen met gewoon water warm gehouden worden en de zeestenen met zoutwater. Carollane Crichton beweert dat de zeestenen langer warmte vasthouden.