Handenmassage 10 minuten

Een handenmassage is een vorm van massage die je eigenlijk bij iedereen zou kunnen doen, hoe ziek iemand ook is. Het is een vorm van massage die gemakkelijk geaccepteerd wordt: uw hoeft haast geen voorbereidingen te treffen,wat voor veel mensen belangrijk is: uw hoeft uw er niet voor uit te kleden en voor in een speciale houding te gaan liggen. In uw handen zitten drukpunten die tijdens een massage worden gestimuleerd wat een verkwikkend effect heeft op uw hele lichaam.Regelmatig uw handen (laten) masseren is niet alleen lekker en ontspannend, maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van de huid.

Als je denkt aan handenmassage is het goed om eens stil te staan bij de volgende vragen:
Wat doen handen voor ons?
Wat doen we met onze handen?

Handen nemen een belangrijke plaats in in ons leven. Ze hebben met voelen en denken te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan muziek maken, schrijven, liefkozen, bidden enz. enz. Handen hebben te maken met aanraken, voelen, dragen en oprichten. Handen geven gelegenheid tot bouwen, tillen, geven en ontvangen.

Uw handen te laten masseren is heerlijk relaxed van wordt, is het voornaamste doel hiervan de huid van uw handen te verzorgen en mooi te houden. De dunne, zachte huid op uw handen heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf, droogt snel uit en is daardoor gevoelig voor rimpelvorming. Dit proces kan vertraagd worden door massage met voedende crmes of olin. Uw huid raakt beter doorbloedt en ziet er weer prachtig uit.

Handmassage kan RSI klachten soms voorkomen of verlichten. En van de oorzaken van RSI is een overmaat aan steeds terugkerende handelingen van de hand. Handmassage maakt uw handspieren weer soepel, wrijft de spanning er als het ware uit. Bovendien verbetert de doorbloeding waardoor opgehoopte afvalstoffen beter afgevoerd worden.

Uw kunt ook kiezen voor drukpuntmassage ofwel reflexologie. Bekend van de voeten, maar eveneens toepasbaar op handen. Deze pseudowetenschappelijke alternatieve geneeswijze gaat er vanuit dat organen en lichaamsdelen in verbinding staan met bepaalde plaatsen op uw handpalmen. Door deze te masseren worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven en herstelt de energiestroom.

Of u nu klachten heeft of niet, uw handen hebben dagelijks een hoop te verduren. Een beetje extra aandacht kunnen ze vaak wel gebruiken